Dezerty ako moderné umenie

18.04.2013 10:59

Hovorí sa: ,,Upiecť naozaj dobrý koláč je hotové umenie." Strieborná Žufanka dlho váhala, ale nakoniec predsa len musí s týmto výrokom súhlasiť. Objavila totiž unikátku knižku s názvom Modern Art Desserts, ktorá je plná jedlých umeleckých diel z Múzea moderného umenia v San Franciscu.

Autorkou knihy je Caitlin Freeman, šéfka sladkého oddelenia v kaviarni Blue Bottle Cofee Bar, ktorá sa náhodou nachádza v spomínanom múzeu. Pre svoje nápady teda ozaj nemusela chodiť ďaleko. Knižka obsahuje 27 skvelých receptov inšpirovaných umením a už len pri čítaní ich názvov vami zalomcuje pravá a nefalšovaná zvedavosť. Je len na vás, na koho dostanete chuť. Rymanov a Lichtensteinov koláč, Warholove želé či Rothkov dezert, všetky sú pastvou (nepochybne nie len) pre oči! 

Striebornú žufanku najviac zaujal farebný čokoládový Mondrianov koláč, ktorý na prvý pohľad vyzerá síce trochu zložito, ale Žufanka ako ostrieľaná gazdinka verí radšej autorke Caitlin, ktorá tvrdí, že upiecť si ho dokáže naozaj takmer každý. No nie je krásny? 

Ak si trúfate, pozrite si krátke video o jeho príprave a majte krásny deň so Striebornou Žufankou!

Zdroj: brainpickings.org