3 druhy ovocných polievok priamo z kuchyne Vašej Žufanky.

21.04.2013 23:42

Vonku sa na nás usmieva slnko, o sto šesť, a preto si pre vás dnes Žufanka pripravila 3 rýchle, chutné, a hlavne zdravé letné polievky plné ovocia. :)

Prvou je EXOTICKÁ letná polievka, na ktorú potrebujeme nasledujúce ingrediencie:

  • 1 čerstvý ananás
  • 2 rajčiny
  • 1 malá mrkva
  • 1 jarná cibuľka
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • dve lyžice štipľavej pasty
  • 1 lyžica praženej cibuľky

Postup je jednoduchý:

Ananás si ošúpeme a pokrájame na kocky, rajčiny pokrájame na štvrťky, mrkvu pokrájame na hranolčeky a jarnú cibuľku pokrájame na kolieska. Dáme zovrieť vývar a pridáme do neho štipľavú pastu, zeleninu a ananás vložíme do polievky a necháme sprudka chvíľu vrieť. Podávame s praženou cibuľkou.

 

 

Druhou je ANANÁSOVÁ POLIEVKA:

  • 250 g čerstvého ananásu, alebo ananásového kompótu
  • 100 g hnedého cukru
  • citrón
  • 3,5 dl bieleho vína
  • 0,5 l vody
  •  
  • Postup: 
  • Ananásový kompót precedíme, ananás pokrájame a pridáme k nemu cukor, nálev z ananásu, citrónovú šťavu, biele víno a necháme odležať v chlade asi 30 minút. Voda zmiešaná s umytou citrónovou kôrou sa prevarí a vychladená sa naleje na pokrájaný ananás a premieša sa. Podávame vychladenú s piškótami.

 

 

 

Poslednou treťou je JAHODOVÁ POLIEVKA:

  • 400 g jahôd
  • 1 žĺtok
  • 1000 ml mlieka (aj sójového)
  • 30 g detskej krupice
  • 100 g hnedého cukru
  • soľ
  • Postup: 
  • Do mierne osoleného vriaceho mlieka tenkým prúdom prisypeme krupicu a varíme asi 10 minút.  otom odložíme nabok, pridáme rozmačkané jahody, cukor a dobre premiešame. Pred podávaním polievku zjemníme v mlieku rozšľahaným žĺtkom.

 

 

Dobrú chuť, a kopec slnka :) 

Vaša Strieborná Žufanka.

 

zdroj: receptar.zena.atlas.sk, google.com