3 druhy ovocných polievok priamo z kuchyne Vašej Žufanky.
21.04.2013 23:42
Vonku sa na nás usmieva slnko, o sto šesť, a preto si pre vás dnes Žufanka pripravila 3 rýchle, chutné, a hlavne zdravé letné polievky plné ovocia. :)
Prvou je EXOTICKÁ letná polievka, na ktorú potrebujeme nasledujúce ingrediencie:
- 1 čerstvý ananás
- 2 rajčiny
- 1 malá mrkva
- 1 jarná cibuľka
- 750 ml zeleninového vývaru
- dve lyžice štipľavej pasty
- 1 lyžica praženej cibuľky
Postup je jednoduchý:
Ananás si ošúpeme a pokrájame na kocky, rajčiny pokrájame na štvrťky, mrkvu pokrájame na hranolčeky a jarnú cibuľku pokrájame na kolieska. Dáme zovrieť vývar a pridáme do neho štipľavú pastu, zeleninu a ananás vložíme do polievky a necháme sprudka chvíľu vrieť. Podávame s praženou cibuľkou.
Druhou je ANANÁSOVÁ POLIEVKA:
- 250 g čerstvého ananásu, alebo ananásového kompótu
- 100 g hnedého cukru
- citrón
- 3,5 dl bieleho vína
- 0,5 l vody
Postup:
- Ananásový kompót precedíme, ananás pokrájame a pridáme k nemu cukor, nálev z ananásu, citrónovú šťavu, biele víno a necháme odležať v chlade asi 30 minút. Voda zmiešaná s umytou citrónovou kôrou sa prevarí a vychladená sa naleje na pokrájaný ananás a premieša sa. Podávame vychladenú s piškótami.
Poslednou treťou je JAHODOVÁ POLIEVKA:
- 400 g jahôd
- 1 žĺtok
- 1000 ml mlieka (aj sójového)
- 30 g detskej krupice
- 100 g hnedého cukru
- soľ
- Postup:
- Do mierne osoleného vriaceho mlieka tenkým prúdom prisypeme krupicu a varíme asi 10 minút.
otom odložíme nabok, pridáme rozmačkané jahody, cukor a dobre premiešame. Pred podávaním polievku zjemníme v mlieku rozšľahaným žĺtkom.
Dobrú chuť, a kopec slnka :)
Vaša Strieborná Žufanka.
zdroj: receptar.zena.atlas.sk, google.com